GLOBUS

Poznat identitet vjerenika poginule kćerke turskog tajkuna: Trebali su se vjenčati 14. aprila

Avaz.ba

12.3.2018

U avionskoj nesreći koja se jučer dogodila u Iranu život je izgubila Mina Basaran, bogata nasljednica porodice Basaran i kćerka tajkuna Husejina Basarana, koja je sredinom aprila trebala da se uda za Murata Gezera, uspješnog biznismena također iz Istanbula.

Turska štampa često je pisala o Mini i njenom vjereniku Muratu, jer su oboje bili mladi, bogati, vrlo uspješni u svojim poslovima i poznata lica turskog džet-seta. 

Tako je bilo i u oktobru prošle godine, kada je upriličena velika zabava u hotelu Soho House u Istanbulu, kada se par vjerio. Trebali su se vjenčati 14. aprila ove godine.

Murat Gezer je vlasnik kompanije „Metprint Printing Systems“ koja se bavi dizajnom i proizvodnjom metalne ambalaže, a posluje širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.


Kako prenose turski mediji, Gezer tečno govori engleski i njemački jezik, a studirao je na na američkom Univerzitetu Inter Kontinental.

Tragična nesreća koja se jučer dogodila blizu Teherana, prekinula je sve planove mladog para o zajedničkom životu. 

Mina Basaran poginula je sa sedam drugarica kad su se vraćale iz Dubaija, gdje su proslavljale njeno djevojačko veče. Avion kojim su putovale pripadao je Mininoj porodičnoj kompaniji.

Život su izgubile i tri članice posade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.