DROGA

Nigerija: Uhapšena Norvežanka sa skoro četiri kilograma heroina

Fena

21.3.2018

Ugandska policija saopćila je danas da je uhapsila norvešku krijumčarku drogom s 3,76 kilograma narkotika vrijednih milione dolara, saopćio je policijski portparol u Kampali.

Zamjenik portparola ugandske policije Petrik Onjango (Patrick Onyango) izjavio je za Xinhuu da je policija u utorak uhapsila Elizabet Arncen Karin (Elizabeth Arntzen) (53), s 3,76 kilograma narkotika, za koji se vjeruje da je heroin na kontrolnom mjestu Na Međunarodnom aerodromu Entebe, 40 kilometara južno od prijestonice Kampale.

Onjango je kazao da je krijumčarka s drogom pokušala otputovati u Brisel.

- Naša aerodromska policija je posumnjala i zaustavila ju je. Prilikom pretrage, pronađene su tri polietilenske vrećice omotane selotejpom oko nje koje su sadržavale 3,76 kilograma heroina - kazao je Onjango.

- Proslijedili smo drogu u vladinu analitičku laboratoriju na analizu. Ona je optužena za nezakonito posjedovanje narkotika - kazao je.

Ugandska granična policija uhapsila je proteklih godina nekoliko stranih državljana koji su pokušali prokrijumčariti droge kroz Međunarodni aerodrom Entebe.

Kako prenose lokalni mediji, krijumčari drogom hapšeni su tokom perioda od 14 godina, ali se nikada nisu pojavili u sudnici.

Ta istočnoafrička zemlja smatra se tranzitnom tačkom za trgovce drogom iz Južne Amerike i jugoistočne Azije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.