LIFESTYLE

Ilegalno poklanjao spermu pored puta i sada ima 22 djece

Mirror

23.4.2018

Muškarac iz Škotske donirao je spermu za više od 50 žena, koje je, kako tvrdi, upoznavao preko oglasa na Facebooku, a potom se sa njima nalazio "pored puta". 

Donator, koji koristi pseudonim Entoni Flečer (Anthony Fletcher), ne naplaćuje spermu, već je poklanja, jer ga, kako kaže, motivira želja da pomogne. Sebe opisuje kao 39-godišnjaka s fakultetskom diplomom, plavim očima, smeđom kosom i prosječne visine, piše "Mirror".

Svoj tajni životni stil počeo je prije pet godina, jer je navodno iskreno želio da pomogne ženama koje nisu mogle imati porodicu. Razmišljao je o doniranju spreme u legalnim klinikama, ali uvjeti koji moraju da se ispune, kao i pravo bilo kojeg djeteta koje se rodi tim putem da sazna identitet biološkog oca kada napuni 18 godina su ga odbili. Tada se okrenuo Facebooku.

- Ako su došle kod mene, one su već dosegle tu tačku gdje žele da idu naprijed, bez obzira na sve – kaže on.

U Velikoj Britaniji je protuzakonito distribuiranje ili nabavljanje sperme i jajnih ćelija bez dozvole iz uprave za fertilizaciju i embriologiju. Licenca podrazumijeva da su klinike obavezne da poštuju stroga pravila i da se donatori testiraju na medicinske i genetske testove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.