LIFESTYLE

Prazne stolice u autobusu "dokaz" islamske prijetnje

Avaz.ba

2.8.2017

Facebook grupa za Norvežane koji se protive imigraciji postala je opći predmet sprdnje na društvenim mrežama kada se ispostavilo da njeni članovi ne razlikuju prazna autobuska sjedišta i muslimanske žene u burkama.

Kako javlja The Local Norway, jedan korisnik je na grupi "Fedrelandet viktigst" (Domovina prva) objavio fotografiju praznih sjedala u autobusu s pitanjem: "Što ljudi misle o ovome?"

"Dokaz islamizacije Norveške"

Članovi grupe su, očito, mislili da vide autobus pun muslimanki u burkama i dokaz "islamizacije Norveške". Jedan za drugim, zgražali su se nad "zastrašujućim", "tragičnim" i "jezivim" prizorom.

Drugi su zdvajali što se tako nešto može dogoditi u Norveškoj i izražavali strah da ovi fantomski putnici mogu biti "teroristi s oružjem" ispod svojih religioznih oprava. "Ovo izgleda vrlo zastrašujuće, trebalo bi biti zabranjeno. Nikad ne možeš znati ko bi mogao biti ispod. Mogli bi biti teroristi s oružjem", napisao je tako jedan od desničara na grupi.

"Mičite ih iz naše zemlje, ove koji izgledaju kao zatvoreni kišobrani. Živimo u jeziva vremena", napisao je drugi. "Mislio sam da će ovako biti 2050., ali ovo se događa SADA!!!", panično je komentirao treći.

Napomenimo još jednom: komentirali su fotografiju na kojoj nije bilo putnika ni burki, kamoli skrivenog oružja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.