LIFESTYLE

Stigao odgovor konobaru iz Splita koji je zapalio društvene mreže: A gdje su ti Hrvati?!

Avaz.ba

11.8.2017

Prošle sedmice društvene mreže brujale su o objavi splitskog konobara koji je progovorio o svojim mukama sa stranim gostima, a koje je podijelio po zemljama i opisao kakve je stvari doživio s njim.

Sada je stigao odgovor od njegove koleginice koja smatra da su najgori gosti ipak oni domaći.

Njen objavu na Facebook-u prenosimo u cjelosti:

"Ja ne znam šta su se svi uhvatili ovog momka što se malo jada o gostima u restoranu. Šta bi tek bilo da je pisao o najgorim gostima? Domaćim!

Prosječan Hrvat sjedne na terasu u tihoj hali nekog grada i čim je sjeo gotovo je sa mirom i tišinom.

Prvo pomakne sto iz društva, pa izvuče stolicu da može da se zavali kao beg i onda maše. Pozdraviš ga, pružiš mu jelovnik, a Hrvat prvo kaže da se sto ljulja (ne se*i Šerloče, bio je lijepo namješten prije tebe) a onda krene da ispituje o tome ko je gazda, otkud je riba, podj**avati jesu li lignje iz leda, a svi odmah znamo da će jesti samo meso.

Doneseš mu pivo sa beštekom i odeš da provjeriš druge goste ali ne, on ima pitanje. Otkud si, baš si lijepa, "ajme vi Splićanke", jesi udata, daj mu šifru za internet, jel imaš 'Sportske' i zašto ne, i čije je maslinovo ulje, jer on ima čovjeka za ulje. Uspiješ da utekneš iako te drži za kecelju i donosiš mu da jede.

Spiza se zaliva sa litrom ulja i vrti se mlin za crni biber, jer ipak je to veliki gurman. Onda on malo priča na mobilnom i žvaće otvorenih usta, podriguje i smije se i čim je pojeo, zove te iako bi ti i onako išao po tanjir.

Komentariše jelo da ispadne pametan, a cijela terasa je vidjela da je sve progutao kao galeb. Onda puši duvan i čačka zube čačkalicom i ostavlja ti je posred stola, a omot iskida u milion komadića.

Traži račun, neće desert ni kafu, jer kaže to samo ped*i Italijani tako piju poslije svega.

Donosiš i kreneš, a on viče 'lutko jel mogu naplatiti' preko terase i maše sa otvorenim novčanikom da svi vide novčanicu od 1.000 kuna, a ti se misliš hoćeš li mu reći da on može platiti, a da je naplatiti moguće samo iz tvojih postola, ali radije ćutiš. Vratiš mu kusur, on ti gurne 10 kuna u ruku i namigne i ode, a ti kreneš da čistiš pepeo od duhana oko stola, omot od čačkalice koji se razletio posvuda i šutiš.

Dodajte ako sam šta zaboravila", napisala je.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.