LIFESTYLE

Slike beba na društvenim mrežama: Za ili protiv?

Avaz.ba

26.8.2017

Čak 75 posto novopečenih roditelja objavljuju slike bebe odmah nakon rođenja, oko 64 odsto njih objavljuje slike svaki dan, a tek šest posto ne želi da eksponira djecu na društvenim mrežama.

Oko 75 odsto roditelja već u prvih 60 minuta nakon rođenja djeteta sliku bebe objavljuje na društvenim mrežama, pokazalo je istraživanje internet stranice "Porterista". Prema njemu, najpopularnije internet stranice za objavljivanje prvih fotografija bebe za 77 posto roditelja su Facebook i Instagram.

Oko 64 posto od dvije i po hiljade roditelja djece u uzrstu do pet godina priznaje kako više puta na dan stavljaju slike svojih mališana na društvene mreže, dok 21 posto njih to čini nekoliko puta mjesečno. Tek šest odsto današnjih roditelja nikad nisu niti ne namjeravaju da stave slike svoje djece na Facebook, jer ne žele da narušavaju privatnost svoje porodice.

Među top pet razloga postavljanja fotografija djece na internet roditelji navode pokazivanje bebe rodbini i prijateljima koji žive u inostranstvu, ali to vide i kao način izražavanja svoje ljubavi prema djetetu kao i idealnu lokaciju za sakupljanje uspomena.

Da li i vi postavljate slike vaše djece na društvene mreže?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.