LIFESTYLE

Sabahudin Topalbećirević zgrožen sarajevskim vozačima

Facebook

Piše: S.Me.

8.11.2017

Sabahudin Topalbećirević je poznati bosanskohercegovački sportski komentator i novinar.

Svoju novinarsku karijeru ostavio je iza sebe već neko vrijeme ali to ne znači da ga nema u javnosti tu i tamo.

Često se oglasi nekim svojim komentarom i viđenjem za određene medije ako je u pitanju određena tematika koja se vezuje za njegovu prošlost i dio posla koji ga je obuhvatao. Nerijetko svoje komentare ostavlja i na društvenim mrežama na kojim je aktivan bez obzira na tematiku.

Tako je ovaj put Baho, izrazio svoje nezadovoljstvo o saobraćajnoj kulturi građana Sarajeva na svojoj Facebook stranici.

Njegovo nezadovoljstvo i viđenje trenutne situaciju u našem glavnom gradu prenosimo u cijelosti a vjerujemo da će se mnogi složiti sa njegovim stavom koji možete pročitati u nastavku.


- Ovo što se dešava u Sarajevu kada je saobraćaj u pitanju je možda prava slika stanovnika mog grada. Da se razumijemo teško da neko voli svoj grad kao ja moje Sarajevo ali takva nekultura vozača, bahatost, agresivnost, ne znam više koju rijeć da upotrijebim nije ni u Teheranu, Istanbulu, Kairu. Tamo jeste haos ali ovdje je bezobrazluk. 

Zabrane kao da ne postoje, tvrdim da svako drugo auto prođe kroz crveno o parkiranju gdje god se stigne da ne govorim. Upale se sva četiri da bi se kupio hljeb, pita, cigare. O Titovoj ulici da ne govorim, tu je dostava od 0 do 24. Žao mi je što sve to gledam iz dana u dan. I ja znam pogriješiti u vožnji, ali ući u zabranu, parkirati nepropisno ne volim i ne želim. I ne kukam ni na policiju niti bilo koga drugog, to je do nas, takvi smo. Postali smo nekako bahati, uobraženi, prepotentni, na žalost. P.S. Sve to rade i početnici i iskusni, žene i muškarci, fakini i intelektualci,. Takva vremena. Biće bolje, inshala. -

Tako je kazao Baho koji očito nije štedio riječnik da dočara svoju zgroženost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.