GAMING

Najavljena igra Planet of the Apes: Last Frontier

Avaz.ba

17.8.2017

Popularni filmski serijal Planet majmuna dobit će svoju adaptaciju u obliku videoigre, i to ove jeseni za PC i konzole.

Ako ste se povodom nedavnog filma War for the Planet of the Apes zapitali kako to da netko nije pokušao napraviti igru na tu tematiku, definitivno ste bili na tragu nečega. Naime, Planet of the Apes igra stiže, i to već ove jeseni za PS4, XBOX te PC. Razvija ju novi developer pod tvrtkom The Imaginarium koju vodi glavni glumac filmskog serijala, Andy Serkis.

Planets of the Apes: Last Frontier radnjom će biti smješten između Dawn of the Planet of the Apesa i zadnjeg dijela koji je trenutno u kinima. Konflikt ljudi i majmuna vidjet ćemo iz obje perspektive, a na temelju naših akcija priča će imati više različitih završetaka.

Igra će žanrom biti interaktivna avantura, ali treba reći da će ta interaktivnost biti manja čak i od one u Telltaleovim naslovima. Drugim riječima, ovdje neće biti istraživanja, zagonetki ili bilo kakve izravne kontrole nad likovima – igračev input bit će samo na odlukama koje donosi u ime likova.

Igra će trajati otprilike koliko i filmovi, u prosjeku nekoliko sati, a igrači će odluke donositi jako često – skoro svake minute. S obzirom da igrači nemaju nikakvu kontrolu osim donošenja odluka, ovaj interaktivni film doista izgleda kao film – animacija je vrhunska i developer cilja na što bliži prikaz filmskoj verziji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.