GAMING

Nova igra Project X imat će arenu do 400 online igrača u PvP modu

Avaz.ba

20.9.2017

Project X je novi MMO shooter na kome radi UK developer "Automaton". Igra će podržavati čak do 1000 igrača koji će djeliti isti online svijet, a prava zabava nam se čini da počinje u Battle Royale gameplay modu, koji će podsjećati na onaj iz igre PlayerUnknown's Battlegrounds. Jedina razlika u Project X nas čekaju mečevi sa do 400 igrača na mapi.

Kako prenosi Eurogamer, ovi ogromni PvP mečevi sa "ko posljednji preživi" tipom igranja, biće mogući uz pomoć SpatialOS-a, cloud-based tehnologije koja će developerima omogućiti da "značajno prevaziđu mogućnosti koje danas nude tradicionalni game enginei ili serveri."


Sa ovako velikim brojem igrača, Project X će logično imati i veću mapu u odnosu na PUBG. Iz Automatona kažu kako im je cilj 12km puta 12km mapa, u poređenju sa PUBG arenom koja je 8km puta 8km. Inače, osim Battle Royale modea od koga se očekuje da će biti najpopularniji, ovaj MMO će imati i dinamičnu promjenu vremenskih prilika, životinje koje će nastanjivati svijet, social hubove u okviru kojih će igrači moći da ostvaruju interakciju, kao i "player-driven" priču.

Za sada nije objavljen tačan datum izlaska, a jedino što se zna je to da bi igra trebalo da se pojavi tokom sljedeće godine.

Inače vjerovatno ste već upoznati koliki je uspjeh zabilježio PlayerUnknown's Battlegrounds, koji je do sada prodat u preko 10 miliona primjeraka, a nedavno je prestigao i Dota 2 te postalo igra sa najvećim brojem aktivnih igrača na Steamu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.