GAMING

PlayerUnknown's Battlegrounds oborio još jedan rekord

Avaz.ba

12.10.2017

Ogromna popularnost igre PlayerUnknown's Battlegrounds, iza sebe je ostavila još jedan Steam rekord. Igra je prešla cifru od 2 miliona igrača koji je igraju u datom trenutku.

To je prva Steam igra kojoj je to pošlo za rukom, a PUBG je iza sebe ostavio i „teškaše“ kao što su Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive i Team Fortress 2.

Prije dvije godine, Dota 2 je bila prva igra koja je uspjela da postigne milion Steam igrača u datom trenutku, nešto što je i PlayerUnknown's Battlegrounds uspio nešto ranije ove godine. Sada je ta brojka duplirana, a kako se čini, ništa ne može zaustaviti PUBG mašineriju.

Ogroman broj igrače koje je PUBG privukao, svakako je imao uticaja i na ostatak industrije. U partnerstvu sa Microsoftom, igra će zaći i za Xbox One konzolu, a postoji mogućnost da će se jednoga dana pojaviti i za PlayStation 4.

U isto vreme, Fortnite koji je izdao Epic Games takođe privlači pažnju sa svojim Battle Royale modom, za koji mnogi smatraju da je više neko samo „inspirisan“ sa PlayerUnknown's Battlegrounds, pa na sve strane pljušte optužbe da Epic nije imao srama i jednostavno iskopirao trenutno najpopularniju igru na svijetu. Jedina razlika je to što je Fortnite besplatan naslov na konzolama, dok je PUBG još uvijek Early Access PC igra koji košta 30 eura, što veliki uspjeh čini još više impresivnim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.