GAMING

Battlefield 1: Pogledajte šta nas čeka u Turning Tides ekspanziji

Avaz.ba

18.10.2017

Treća po redu ekspanzija za Battlefield 1 koja nosi naziv Turning Tides, u EA-ov World War I shooter će donijeti četiri nove mape, novi game mode, kao i još nekoliko stvari. Sav sadržaj Turning Tides DLC-a će biti objavljen u periodu decembra ove i januara naredne godine.

Kako je navedeno na official webpagu, ekspanzija nam donosi bitke koje su bazirane na morskoj prednosti, ali će se sukobi odigravati naravno i na kopnu i u vazduhu. Prve dvije nove mape — Cape Helles i Achi Baba — stižu u decembru, dok ćemo naredne dvije — Heligoland Bight i Zeebrugge — biti u prilici da zaigramo u januaru.

Turning Tides takođe donosi i novi game mode, Conquest Assault, koji je opisan kao "twist na čuveni Conquest mode." Borba će se odvijati za kontrolisanje ključnih oblasti mape, ali za razliku od Conquesta, tim koji se brani će na početku meča već kontrolisati sve ključne tačke.

Ekspanzija nam donosi i šest novih oružja i to M1917 Trench Carbine, Maschinenpistole M1912/P.16, Farquhar-Hill, M1917 MG, Carcano M91 Carbine i Type 38 Arisaka. Osim njih nas očekuje u C-Class Airship, L-Class Destroyer, zatim Infiltrator elitna kalsa, kao i Galipoljska operacija iz 1915. godine.

Turning Tides inače dolazi nakon Battlefield 1 druge ekspanzije In The Name of Tsar, koju je EA objavio 19. septembra ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.