GAMING

Call of Duty: WWII u prvoj sedmici zaradio pola milijarde dolara

Avaz.ba

8.11.2017

Jedna od najiščekivanijih igara godine u prvoj sedmici opravdala je sva očekivanja, barem što se prodaje tiče. 

Call of Duty: WWII je u prva tri dana nakon izlaska zaradio 500 miliona dolara, prenosi Charlie Intel. 

To je više nego što su filmovi "Thor: Ragnarok i Wonder Women" zaradili u prvoj sedmici prikazivanja, zajedno.

Godišnji prihodi industrije videoigara triput su veći od prihoda filmske industrije, ali taj podatak više nikoga ne bi trebao čuditi, prenosi Index.hr. Jedna od najpopularnijih franšiza čitave industrije je i Call of Duty, serijal pucačina koji je tokom godina sakupio brojne fanove. Posljednja igra serijala tematikom se vratila u Drugi svjetski rat, čime je čitavi serijal zapravo i započeo.  

Dok se mi još uhodavamo u novi CoD i testiramo sve njegove mogućnosti, već stižu nevjerojatne brojke. "Call of Duty: WWII" na dan izlaska prodavao se duplo bolje nego Infinite Warfare i Modern Warfare Remastered, koji su izašli prošle godine.

Na PlayStation 4 konzoli, CoD: WWII srušio je rekord za najviše preuzimanja kompletnih igara, kako izvještava Hirshberg. 

U manje od sedam dana od izlaska igra je počela rušiti rekorde, a nedavno je objavljen i čitavi esport sistem, koji bi trebao zadovoljiti kompetitivne igrače.  

Call of Duty World League će tako ove godine sadržavati brojne turnire, a ukupno će biti podijeljeno oko četiri miliona dolara, što je najveći nagradni fond u historiji tog esporta. Prvi MLG 2k turnir bit će održan već 12. novembra, a to će ujedno biti i prvi pravi test za Call of Duty: WWII u svijetu esporta. Izgleda da će ova godina biti odlična za CoD serijal. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.