VIJESTI

Uspješna poduzetnica otkriva: Nikada ne treba prestati s obrazovanjem i duhovnom nadgradnjom

Promo

8.6.2017

Svi smo već dobro upućeni u uspješnu karijeru najpoznatijeg bosanskohercegovačkog modela Džejle Glavović-Očuz. Kao zaštitno lice poznatih domaćih, kao i svjetskih brendova Opela, Escadae, Farmasija, Oaze i brojnih drugih, uvijek je rado viđeno lice s reklame.

Od nedavno, Džejla se okušala i kao producent modnih editorijala licenciranog life style magazina “Fashion Mood”. Ovaj kvartalni magazin namijenjen je tržištu BiH, Crne Gore i Srbije, a tiraž bosanskohercegovačkog izdanja je 20.000 primjeraka.

- Završavam studij za marketing i polaznica sam na BusinessAcademy, međunarodnoj školi za poslovnu edukaciju akreditovanoj od Cambridge odjeljenja za međunarodne ispite. Za dalji razvoj karijere odabrala sam smjer Odnosi s javnošću- PRi zahvaljujući tom programu izrodile su se nove poslovne ideje i projekti - kazala je ona.

Osim svog predivnog izgleda i duha, Džejla je vlasnica i menadžer modne agencije i škole menekena “Swan model management”. Škola broji mnogo članova, od talentovanih mališana do već afirmisanih manekena.

- Vođenje agencije i škole za manekene bio je logičan slijed u mojoj karijeri. Najbolje kroz svoj primjer znam koliko znači podrška i mentorstvo u ovom poslu, kontakti i posredništvo da dođemo do prilika o kojim sanjamo i sretna sam što mogu u tome pomoći svojim sadašnjim i budućim kolegama - kazala je Glavović-Očuz.

Kao uspješna poslovna žena, studentica, supruga i majka, pitali smo kako uspijeva uskladiti mnogobrojne obaveze sa studijem.

- Nastava na akademiji se odvija preko savremene online platforme tako da lako uspijevam uskladiti sve obaveze, kako poslovne tako i porodične. Program je praktičan i zanimljiv, a predavači su regionalni stručnjaci koji već imaju uspješne karijere iza sebe. Stičem mnogo novih znanja i vještina iz oblasti odnosa s javnošću, marketinga i internet oglašavanja, kao i menadžmenta - ispričala je Džejla.

U ovom mjesecu realizirat će još jedan zanimljiv poslovni projekt koji će, kako saznajemo, obradovati naše najmlađe sugrađane i njihove mame.

Džejla, čiji život može poslužiti kao inspiracija svim ljudima koji imaju želju za ličnim i profesionalnim napredovanjem, ali koji istovremeno imaju i mnogo obaveza, smatra da se upravo u stalnom ulaganju u sebenalazi recept za uspjeh, sreću i zadovoljstvo.

- Konstatntno trebamo raditi na sebi, kroz obrazovanje i duhovnu nadgradnju. Poredati prioritete i odbaciti sve negativno oko sebe. Najlakše je otići, ali je ispravnije ostati u svojoj zemlji i svojim znanjem doprinjeti njenom daljem razvoju u segmentu onoga što radimo - zaključila je naša sagovornica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.