PROMO

Ovi poslovi će uvijek biti na cijeni

Sponzorisani tekst
04.09.2017 14:54
A
A
A

Dok se potražnja za nekim poslovima tokom godina pojavljuje i nestaje, neka zanimanja konstantno zahtjevaju određeni broj stručnjaka. Predstavljamo vam pet profesija koje će uvijek biti potrebne, ali i šta vam je neophodno da biste se njima uspješno bavili.

1. Prodaja i menadžment prodaje


Prodaja je u nekom vidu aktuelna od početka čovječanstva. Njene metode i oblik postojanja menjali su se kroz historiju, ali bez obzira na sve promjene, prodaja je i dalje karakteristična za svako društvo i neophodna je u svakoj poslovnoj branši.


Komunikacija sa kupcima, predstavljanje proizvoda, prodaja i održavanje odnosa sa klijentima prava su nauka, a današnje tendencije u prodaji izučavaju se u školama širom svijeta. Da biste ovladali tajnama prodaje, imate priliku da, bez obzira na dosadašnji smjer školovanja, za manje od godinu dana steknete najbolju kombinaciju znanja i vještina koje možete da iskoristite odmah potom, a sve to zahvaljujući sertifikovanim programima.


2. Upravljanje finansijama


U svakom preduzeću, čime god da se bavi, neko mora da vodi brigu o finansijskom stanju. Uostalom, kako bi drugačije znali da li postižu uspjeh ako nema nekog da iskalkuliše odnos uloženog i dobijenog. Kao i prodaja, i finansije će uvijek biti aktuelne, zato je ova grana ekonomije uvijek na cijeni.


Za bavljenje finansijama treba da poznajete tehnike računovodstva, statistike, analize. Ukoliko imate sklonosti ka računanju i analitici, finansijski menadžment je vaša prilika da obezbjedite visoke prihode i siguran posao na duže staze.


3. Softver development


Današnji svijet nezamisliv je bez funkcionisanja neke vrste softvera. U svakodnevnom životu zavisite od softvera mnogo više nego što o tome mislite, počev od telefona, računara, pa do veš-mašina, televizora, klima-uređaja i mnogo toga drugog.


Softver developeri ranije su morali da prođu dugogodišnje školovanje, dok se danas u ovu profitabilnu oblast može ući i nakon jednogodišnjeg obrazovanja, zahvaljujući praktičnim i konkretnim obukama. Također, sve popularniji su i IT kursevi na kojima se uče mnogobrojni načini programiranja, a s obzirom na neophodnost ovih vještina, njihova popularnost biće aktuelna i u narednim decenijama.


4. Grafički dizajn


Iako se o grafičkim dizajnerima kao traženim stručnjacima čuje često tek posljednjih godina, njihova uloga je značajna decenijama unazad. Sve u vezi sa brendiranjem, obradom štampanog materijala, fotografijom, kreiranjem vizuelnih elemenata i mnogim drugim zaslugama je grafičkih dizajnera.

Grafički dizajneri potrebni su kako velikim kompanijama, tako i srednjim i malim preduzećima, startapovima, raznim udruženjima bez obzira na branšu. Vještine vizuelnog izražavanja i ovladavanje tehničkim alatima iz oblasti dizajna jednostavno je savladati uz kvalitetan program i adekvatne mentore, pa do posla u ovoj traženoj oblasti možete doći i nakon jednogodišnje obuke.


5. HR menadžment


Iako je tehnologija bila pogubna za mnoga zanimanja, rukovođenje ljudskim resursima biće teško zamijeniti. Briga o kadru u okviru kompanije je delikatna pozicija od koje zavisi uspješnost čitavog radnog procesa – od regrutacije, izbora i načina rukovođenja zavisiće kvalitet radnika i njihova efikasnost.


Uspješni menadžeri ljudskih resursa izvrsni su u procjenjivanju, organizaciji, motivisanju drugih, pregovaranju i upravljanju. Upravo zbog toga kvalitetni programi usavršavanja u oblasti HR-a stavljaju akcenat na ove vještine, obučavajući vas za uspješno vođenje timova i organizaciju kadrova u poslovnom okruženju.Nikad nije kasno da sebi obezbjedite profitabilnu poziciju


Bez obzira na poslove kojima ste se bavili, stečene diplome, godine ili mjesto prebivališta, današnje tržište otvoreno je za sve samo ukoliko posjedujete savremena upotrebljiva znanja. Poznavajući savremeno poslovno okruženje i tendencije u njegovom razvoju, ustanove poput ITAcademy i BusinessAcademy kreirale su jednogodišnje programe za usavršavanje u najtraženijim IT i biznis zanimanjima.


Mogućnost za školovanje dostupna je svima uz opciju online učenja preko Distance Learning platforme. Oni koji su zainteresovani za tradicionalno učenje BusinessAcademy mogu pohađati u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji, dok ITAcademy, osim u Srbiji i BiH, mogu pohađati u Rumuniji, Ukrajini i Moldaviji, gdje ona posluje kao LINKAcademy.


Međunarodno priznati sertifikati potvrdiće praktična znanja i vještine koje steknete, te će put do samostalnog biznisa ili budućeg poslodavca biti uveliko lakši. Izaberite program koji vam najviše odgovara i obezbjedite sebi profitabilnu poziciju koja će uvijek biti sigurna.