LIFESTYLE

Fitbitov pametni sat dobiva kvadratni zaslon

Avaz.ba

12.8.2017

Nakon što je izvršni direktor Fitbita, James Park, potvrdio kako će se njihov pametni sat na tržištu pojaviti do kraja ove godine, a stižu i prvi renderi koji otkrivaju mogući izgled budućeg gadgeta, zasad poznat samo pod kodnim imenom Project Higgs.

Spomenuti renderi navodno prikazuju konačan izgled budućeg sata na čiji uspjeh u američkoj kompaniji dosta računaju s obzirom na nedavni gubitak čelnog mjesta na tržištu nosivih uređaja u korist kineske kompanije Xiaomi. Također, renderi otkrivaju kako će Fitbitov pametni sat imati kvadratni zaslon te da će biti dostupan u nekoliko različitih kombinacija boja. To su kućište od crvenog zlata u kombinaciji s plavim remenom, srebrno kućište u kombinaciji s remenom u "navy" uzorku te model s tamnim kućištem i remenom crne boje.  

Sat će imati ukupno tri fizičke tipke (dvije s desne i jedna s lijeve strane uređaja) te senzor otkucaja srca u crvenoj boji (koji se razlikuje od tradicionalnih senzora zelene boje).

Tu je i dodatni senzor plave boje koji bi mogao poslužiti za mjerenje razine kisika u krvi, integrirani GPS te otpornost na utjecaje vode do 50 metara dubine. Poznato je i kako će developerima na raspolaganju biti i posebni SDK radi jednostavnijeg stvaranja aplikacija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.