LIFESTYLE

Android O je zadnji Android koji će stići na OnePlus 3/3T

Avaz.ba

12.8.2017

Kineski proizvođač mobitela, kompanija OnePlus sredinom 2016. (14. juna) predstavila je svoj tada najnoviji mobitel OnePlus 3, a koji mjesec kasnije i snažniji model OnePlus 3T. Podsjetimo kako je odnedavno OnePlus 3T povučen iz ponude nakon čega je putem online trgovine moguće nabaviti isključivo najnoviji model OnePlus 5.

Od trenutka kada su objavili kako se ukidaju OnePlus 3 i OnePlus 3T mobiteli kupce ovih mobitela zanima kakva će ih sudbina snaći po pitanju softvera. Naime, novi Android O je gotovo odmah iza ugla, a oba modela su i više nego sposobna upogoniti ga na svom hardveru. Ovih dana iz kompanije je stiglo par odgovora na najčešća pitanja. Oliver Z. je u vidu kratkog intervjua naveo kako će OnePlus osigurati nadogradnju na Android O koja će ujedno biti i posljednja velika nadogradnja za ove modele. 

Prije nego što Android O bude spreman, kroz mjesec do dva stići će i redovna nadogradnja na Oxygen OS 4.5 koji se temelji na Androidu Nougat (7.1.1) i koji trenutno pogoni noviji OnePlus 5. Nadogradnja će biti podijeljena u dva dijela – prvo će stići sigurnosna nadgradnja za avgust, a potom (kroz mjesec, dva) i Oxygen OS 4.5.

Oliver Z. je također napomenuo kako izjednačavanje inačica OS-a na OnePlus 3, OnePlus 3T i OnePlus 5 mobitelima ne znači kako će trojke dobiti i sve novije značajke s petice. Naime, izostat će podrška za reading Mode, off-screen geste i DCI-P3 kalibracija zaslona. 

Kao razlog tome navodi se nekompatibilnost hardvera. Iz kompanije također poručuju kako će se nakon izdavanja Android O nadogradnje za OnePlus 3 i OnePlus 3T mobitele Open Beta Program posvetiti isključivo novijem OnePlus 5 modelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.