LIFESTYLE

WhatsApp će uskoro imati novu uslugu

Avaz.ba

16.8.2017

WhatsApp se sprema da uvede opciju transfera novca s bankovnog računa jednog korisnika na bankovni račun drugog korisnika porukom i time će postati još jedna u nizu od aplikacija koja ima tu uslugu. 

WABetaInfo blog je otkrio slike o novoj WhatsApp usluzi pod imenom „Welcome to WhatsApp Payments.“

WhatsApp, koji ima preko milijardu korisnika, isprobava „transfer novca sjednog bankovnog računa na drugi uz UPI“ (Unified Payments Interface ili Ujedinjeni interfejs isplate) koji vodi Banka Rezervi Indije. 

Prema prvom izvještaju iz Indije, gdje je WhatsApp regrutirao lokalne eksperte za transfer novca putem aplikacije, preko 200 miliona korisnika imat će mogućnost da prebacuje novac putem aplikacije. 

Facebook, koji poseduje WhatsApp, je ponudio mogućnost transfera novca preko messengera još 2015. godine. Apple također radi na toj opciji koju bi dodao novoj verziji iMessage aplikacije, za koju se očekuje da bude lansirana zajedno sa iOS 11.

Jedna od novih opcija koja će se također pojaviti na WhatsAppu je mogućnost da se opozove poruka koju ste poslali. Što se tiče drugih opcija, uključivat će promjenu tipa fonta, opcije kao što su bold, italic, precrtavanje riječi i dijeljenje fajlova automatski sa iClouda i Google Drivea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.