LIFESTYLE

Samsung uvodi Steam Link na smart televizore

Avaz.ba

16.8.2017

Kompanija Samsung Electronics najavila je dostupnost Steam Link aplikacije kompanije Valve na svim svojim Smart TV-uređajima iz 2016. i 2017. godine, uključujući i nedavno predstavljenu QLED liniju TV-prijemnika. Samsung je prvi proizvođač koji ovu aplikaciju pruža korisnicima na svojim smart televizorima.

Umjesto povezivanja Steam Link hardvera s TV-prijemnikom, ova tehnologija korisnicima omogućava prijenos omiljenih igara s kućnog računala direktno na Samsung Smart TV, aplikacijom dostupnom za preuzimanje u Samsung Smart Hubu. Dovoljno je povezati kućno računalo s prijemnikom i pokrenuti Steam Link servis, kako bi uživali u igranju igara direktno na velikom zaslonu televizora.

Aplikacija Steam Link, čiju su beta inačicu testirali korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama, od danas je dostupna u 55 zemalja. Podržava i puni 4K streaming na ovogodišnjim modelima TV-prijemnika, za uživanje u hiljadama PC igara na velikim ekranima.


– Dobili smo nevjerovatne povratne informacije o Steam Link karakteristika i oduševljeni smo što je možemo pružiti našim korisnicima širom svijeta – izjavio je Heeman Lee, potpredsjednik odjela Visual Electronics Business pri kompaniji Samsung Electronics i dodao – Raduje nas što Samsung Smart TV prijemnici pomažu redefinirati iskustvo igranja na računaru, pružajući igračima mogućnost prikaza izuzetne kvalitete slike, na velikom ekranu.

Modeli QLED TV prijemnika kompanije Samsung za 2017. godinu optimizirani su za igranje igara, naglašeno je tokom najave dostupnosti ovog gaming servisa. TV-prijemnici imaju iznimno nisku latenciju ulaza i prikaza, kao i nevjerovatnu kvalitetu slike koju omogućava quantum dot tehnologija. Također, vrlo izdržljivi QLED TV prijemnici kompanije Samsung nemaju poteškoća s efektom zadržavanja slike (burn-in efekt), čak ni tokom dužeg razdoblja igranja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.