LIFESTYLE

Redizajnirani Skype uskoro i na vašem desktopu

Avaz.ba

18.8.2017

Početkom jula iz Microsofta su počeli korisnicima na mobilne uređaje distribuirati posve novu verziju svog komunikacijskog alata Skype.

Ova je aplikacija doživjela velike promjene u dizajnu korisničkog izgleda, pa je sada inspirirana megapopularnim aplikacijama poput Snapchata. No, prve kritike na ovaj potez nisu bile dobre, pogotovo stoga što se Skype uveliko koristi u poslovne svrhe, pa je razigrano i šareno sučelje rijetko koga oduševilo.

No, ekipi u Redmondu loše kritike nisu zasmetale. Ovih dana pojavila se Preview verzija Skypea za desktop kompjutere, koju nazivaju "novom generacijom". Kao i kod mobilnih aplikacija ova inačica donosi potpuni redizajn sučelja na Skype za Windowse i Mac dolazi s pojačanom društvenom komponentom i naglaskom na multimediju. Unaprijeđeni su grupni video pozivi, sustav notifikacija, a nova mogućnost je i chat galerija u koju će se spremati svi razmijenjeni video i slikovni sadržaji.

Korisnici Windowsa 10 na ovu će nadogradnju biti "prisiljeni" s nekom od sljedećih nadogradnji, a svima ostalima koji bi za nju mogli biti zainteresirani i prije službene nadogradnje nova je inačica dostupna kao Preview kroz Insider program.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.