LIFESTYLE

Samsung predstavio Galaxy Note 8

Avaz.ba

23.8.2017

Nakon brojnih glasina o izgledu i specifikacijama Galaxyja Note 8, kompanija Samsung konačno je danas predstavila njihov novi pametni telefon koji će se pojaviti u prodavnicama polovinom septembra. 

Galaxyja Note 8 ima 6,3-inčni SuperAMOLED displej s tankim ivicama, prekriven staklom od ruba do ruba. Na pozadini ekrana smještena je dupla kamera i senzor za otisak prsta. Kamere imaju rezoluciju od 12 megapiksela s odličnim senzorima za optičku stabilizaciju slike, pa čak i pod uslovima gdje je vidljivost izuzetno slaba. 

Novi Samsungov ljubimac je otporan na vodu i prašinu, ima brzo bežično punjenje te virtualnog asistenta Bixby. Galaxy Note 8 raspolaže sa šest gigabajta RAM memorije te 64 GB za standardna pohranjivanja sadržaja na telefonu, uz mogućnost umetanja i microSD kartice. Mobilni sa operativnim sistemom Android 7.1.1 je dostupan u crnoj, sivoj, zlatnoj i plavoj boji.


Samsungova olovka, poznatija kao S Pen, otvoriće potpuno novi svijet komunikacije. 

Korisnici će moći odgovarati na poruke pišući olovkom po ekranu ili koristiti ekran kao notes. Takođe, sve što napišu, moći će prevesti ili transmitovati u normalni tekstualni sadržaj. Svaku nepoznatu riječ ili sadržaj, Samsung Galaxy Note 8 će vam brzo objasniti. Korisnici Samsungovih pametnih telefona Galaxy Note 8 mogu naručiti već od sutra, 24. augusta, a njegova prodaja počinje 15. septembra. Cijena će biti oko 2.000 KM. Oni koji naruče telefon između 24. augusta i 24. septembra, moći će besplatno izabrati poklon, a na ponudi su Samsung Gear 360 kamera, Galaxy Foundation set, memorijska kartica sa 128 BG ili Samsungov brzi bežični punjač. 

Prema mišljenju kritičara, Galaxy Note 8 trenutno je najveća konkurencija kompaniji Apple koja bi uskoro tržištu trebala predstaviti iPhone 8. 

Isporuke počinju 15. septembra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.