LIFESTYLE

Apple predstavio novi Apple Watch, prvi pametni sat sa ugrađenim telefonom

Avaz.ba

12.9.2017

Danas je Apple predstavio novi Apple Watch, nasljednika najpopularnijeg tech pametnog sata na svijetu.

Novi Apple Watch Series 3 je prvi pametni sat sa ugrađenim telefonom, dakle, neće biti potrebe vezati iPhone za Watch i korisnik će biti slobodniji nego ikada.

Displej će imati ulogu antene, a umjesto SIM kartice korisnik će imati elektronsku verziju kartice.

Nezavisnost seže i u sparivanju sa Appleovim slušalicama, pa će korisnik na svoj Watch Series 3 moći ponijeti 40 miliona pjesama. Naravno, ukoliko ima vremena i želje.

Series 3 će imati Siri, 85 posto brži Wi-Fi, bit će vodootporan, pokretat će ga sistem watchOS 4 i koštat će 329 i 399 dolara, zavisno od toga da li ne želite ili želite ugrađeni telefon.

Narudžbe će početi 15. septembra, a u prodaji će se naći 22. septembra.

Direktor Tim Cook je danas obznanio novi Apple Watch istaknuvši kako je njihov popularan proizvod postao najprodavaniji sat na svijetu, isprad Omege, Fossila i Omege. Kako je Cook kazao, kupci Apple Watcha izražavaju zadovoljstvo proizvodom u 97 posto slučajeva.

Njegov kolega Jeff Williams je rekao da je Apple Watch najkorišteniji detektor otkucaja srca na svijetu. Kako bi unaprijedili tu opciju, Apple je uveo mogućnost detektovanja ubrzanja rada srca bez obzira na to da li je korisnik fizički aktivan ili ne. Također, Apple će unaprijediti sakupljanje sveukupnih podataka o ponašunj srca korisnika.

Update će biti dostupan 19. septembra.

Pored Apple Watcha, kalifornijska kompanija je predstavila update za Apple TV koji uključuje 4K HDR video, unapređenje opcija za TV kanale, nove igrice i nove načine za povezivanje sa iPadom i iPhoneom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.