Intel predstavio Coffee Lake generaciju desktop procesora

Autor: Avaz.ba
25.09.2017 15:51
A
A
A

Intel je danas objavio svoju osmu generaciju Core procesora, koju uključuju dva Core i3 četvorojezgrena modela, dva Core i5 šestojezgrena modela bez HyperThreadinga i dva Core i7 šestojezgrena modela sa HyperTreading opcijom.

Nova familija po prvi put donosi šestojezgrene Intel Core i5 procesore, kao i po prvi put četvorojezgrene Intel Core i3 desktop procesore. Familija procesora nudi širok spektar performansi za potrošače, sa "K" otključanim procesorima koji donose maksimalnu fleksibilnost i do 40 PCIe 3.0 linija za proširenje za grafičke karte, skladište i I/O. Procesori su podržani novim Intel Z370-baziranim matičnim pločama.


Intelova objava pokazuje ono što se već neko vrijeme pojavljivalo u javnosti, uključujući i specifikacije. Coffee Lake procesori su proizvedeni u 14nm procesu, slično Kaby Lake, Skylake i Broadwell modelima. Povećanje brzine se uglavnom ostvaruje od strane dodatnih jezgara. Arhitektura CPU-a i GPU-a se nije promjenila u odnosu na Kaby Lake.


U kombinaciji sa procesorom i Z370 čipsetom dobija se do 40 PCIe 3.0 linija i DDR4-266 podrška za memoriju, kao i x16 za grafiku. Novi Intel Coffee Lake procesori će biti dostupni od 5. oktobra.