LIFESTYLE

ECS Lightsaber matična ploča za Intel Coffee Lake procesore

Avaz.ba

1.10.2017

Elitegroup Computer Systems (ECS) u svojoj ponudi ima Lightsaber liniju matičnih ploča, od kojih je najnoviji model Z370-Lightsaber, sa podrškom za Intelovu osmu generaciju Coffee Lake procesora.

Iako ovih dana ne čujemo baš toga o kompaniji ECS, ovaj proizvođač je u prošlosti bio prilično aktivan i prisutan na tržištu, a kompanija je uglavnom povezivana sa pristupačnijim hardverom i ne preterano aktraktivnim za entuzijaste. Mada, s vremena na vrijeme umije da iznenadi i ponekim overklokerskim modelom.

Ipak, najnovija Z370-Lightsaber matična ploča izgleda nudi dobru podlogu za visoke performanse na LGA 1151 podnožju. U pitanju je standardna ATX ploča sa podrškom do 64GB dvokanalne DDR4 memorije @3200MHz. Tu su i tri PCIe 3.0 x16 slota kao i tri PCIe x1 slota. Za skladište, ploča nudi par M.2 slotova.

Poleđinski I/O ima ukupno 15 USB portov, od kojih su dva USB 3.1, šest USB 3.0 i sedam USB 2.0 tipa. Matična ploča ima i dva BIOS-a, u slučaju da nešto pođe naopako pri overklokovanju. Tu su i tasteri za lakše overklokovanje, kao i LED osvjetljenje.

ECS nije objavio cijenu i dostupnost svoje Z370-Lightsaber matične ploče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.