LIFESTYLE

Zaštitna maska za iPhone skuplja od samog telefona

Avaz.ba

20.10.2017

iPhone telefoni danas su skuplji nego ikad prije, ali postoje ljudi koji ove telefone žele učiniti još luksuznijima. 

Zbog toga je i kreirana ova unikatna maska od titana, čija je cijena viša i od samog iPhone telefona. 

Luksuzna kompanija Grey poznata je po svojim modnim dodacima za telefone, a ovaj je put predstavila masku koja će učiniti sve kako bi vaš iPhone postao neuništiv. Maska je napravljena od prešanog titana koji je nevjerovatno čvrst i otporan i dosta je teža od običnih pa će vam trebati malo vremena da se naviknete na njenu težinu.

Tvorci ove zaštitne maske kažu da će vaš telefon ovako postati poput terminatora i da će biti gotovo neuništiv. Jedini nedostatak maske je to što ne pruža nikakvu zaštitu za zaslon. Međutim, ćoškovi maske dizajnirani su tako da prlikom pada sprječavaju da telefon padne na zaslon.

Maska je napravljena iz dva dijela pa se lako može spremiti u posebnu kutiju kada se ne koristi. Ta dva dijela stavljaju se na rubove telefona i kada se spoje čine čvrstu cjelinu koju je gotovo nemoguće uništiti.

Cijena ove maske iznosi 1.345 dolara pa se pitamo zašto bi neko dao ovoliko novca za masku, kada za cijenu jedne maske može kupiti skoro dva telefona. Ipak, tvorci maske kažu da ima puno zainteresiranih kupaca koji svoj telefon žele učiniti još skupljim i unikatnijim. 


Pogledajte videozapis:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.