TEHNOLOGIJA

Počela prodaja mobitela Galaxy S9

Blic.rs

16.3.2018

Samsung Galaxy S9 i S9+, čiji su glavni aduti kamera za snimanje pri slabom osvjetljenju sa novim dvostrukim objektivom blende, Super Slow-mo videozapisom i personalizovani AR emotikoni, dostupni su na tržištu.

Uređaji će biti dostupni kod svih ovlaštenih maloprodajnih partnera i kod operatora, u ponoćno crnoj, koralno plavoj i purpurno ljubičastoj boji po cijenama od 1.100 dolara za Galaxy S9, odnosno 1.225 dolara za Galaxy S9+.

Samsungova nova dvostruka blenda ima sočivo koje se prilagođava poput ljudskog oka, te može da se automatski mijenja u skladu s različitim uslovima osvjetljenja. Na taj način, fotografije izgledaju odlično i po svjetlu i po mraku, i po danu i noći. Dvostruka blenda podržava režime F1.5 i F2.4. Također, Samsung Galaxy S9 i S9+ imaju unaprijeđene kamere sa Super Speed Dual Pixel senzorom, te kamera hvata četiri puta brže sve detalje, i to mnogo više njih.

Uz opciju Super Slow-mo videozapisa, svaki korisnik može učiniti nezaboravnim svakodnevne trenutke dinamičnim i usporenim videozapisima koji snimaju do 960 slika u sekundi.

Također, Samsung omogućava korisnicima izradu emotikona koji izgledaju, zvuče i djeluju poput njih samih. AR Emoji koristi algoritam mašinskog učenja koji se temelji na podacima koji analiziraju 2D sliku korisnika i iscrtavaju više od 100 izraza lica. Rezultat je 3D model za odražavanje i oponašanje izraza poput namigivanja i klimanja glavom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.