BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

Goražde: Vatrogasci Eldin Trgo, Anel Hubjer i Damir Bukalo spasili sugrađanina

Al. B.

30.9.2017

U kasnim popodnevnim satima pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice lokalizirali su požar koji je zahvatio improvizirani objekat u goraždanskom naselju Rasadnik i tokom intervencije spasili jedan ljudski život.

Vatrogasci Eldin Trgo, Anel Hubjer i Damir Bukalo, s policajcima Bilalom Bezdrobom i Elmedinom Džuhom, pred zapaljenim objektom zatekli su vlasnika u besvjesnom stanju.

- U 17.21 sati dobili smo dojavu građana da nešto gori u Rasadniku. Kada smo pristupili gašenju uočili smo jednu osobu koja nepomično leži uz kolibu, koja je bila u plamenu. Prišli smo i vidjeli da je bez svijesti, te ga odmah prenijeli na sigurno mjesto, gdje ga je preuzela hitna pomoć – kazao nam je Hubjer.

Inače, Ago P. je osoba s posebnim potrebama, dobričina koju poznaje cijeli grad.

Ima riješeno stambeno pitanje, ali već u nekoliko navrata, od drveća i korištenog materijala koji mu se nađe pri ruci, gradi kolibu u Rasadniku.

Improvizirani objekat i ranije je uništavan u požaru.

Nije poznato da li je svijest izgubio gaseći vatru i udišući dim, ali se nakon ukazivanja pomoći u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde osjećao bolje, pa je otpušten kući i predat članovima porodice.

Dežurni vatrogasci nastavili su intervencije na drugim lokacijama, jer su u roku od 45 minuta prijavljena čak četiri požara, uglavnom na divljim deponijama smeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.