DISTRIKT BRČKO

Usvojen budžet Distrikta Brčko BiH za 2018. godinu

Fena

27.3.2018

Zastupnici Skupštine Distrikta Brčko BiH usvojili su na vanrednoj sjednici održanoj u ponedjeljak budžet u iznosu od 243,9 miliona maraka.

- Usvojili smo budžet skladno Statutu i Poslovniku o radu Skupštine i, što je najbitnije, stigli smo ga usvojiti u zakonskom roku - izjavio je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Razmatranju i usvajanju budžeta prethodilo je donošenje zaključka vezano za izostanak tri poslanika iz reda hrvatskog naroda Ivana Krndelja, Peje Mendeša i Tomislava Stjepanovića, koji će biti objavljen u ''Službenom listu''.

Skupština je zaključila da se pisana obavijest trojice zastupnika od 26. 3. 2018. godine, o njihovom neprisustvu na 8. vanrednoj sjednici Skupštine smatra neosnovanom jer su prisustvovali drugom nastavku te sjednice koju su neopravdano tokom rada napustili.

- Dolaskom na sjednicu i učestvovanjem u raspravi sami su obezvrijedili svoja pismena obrazloženja i nakon ponovnog odlaska morali smo konstatirati da su neopravdano napustili sjednicu, jer nisu javili predsjedniku Skupštine da napuštaju zasjedanje i da neće raditi - izjavio Kadrić.

Na sjednici je usvojena i odluka o visini stope poreza na nekretnine u iznosu od 0,05 posto na poreznu osnovicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.