HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana oslobođenja Konjica od fašizma

Upriličen svečani program

M. Ć.

1.3.2017

Povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, i 3. marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma, u ovom gradu je upriličen svečani program, na kojem su, uz obraćanje načelnika općine Konjic Emira Bubala, proglašeni i najbolji sportisti s ovog područja.

Tako je titulu najboljeg sportiste za 2016. godinu dobio Haris Halilović, član Karate kluba "Bošnjak", dok je titula najbolje sportiskinje pripala članici istog kluba, Lejli Macanović.

- Protekla godina je bila jako uspješna, a završila sam je s balkanskom medaljom osvojivši treće mjesto. Dobila sam i titulu prvakinje Federacije BiH, te dvostruku titulu državne prvakinje - kazala je Macanović, dok je njen kolega Halilović naglasio da je uspjeh, rezultat redovnog i napornog treniranja.

halilovic-i-macanovic-sa-trenerom

Halilović i Macanović s trenerom

Za najbolji ekipni klub proglašen je Klub dizača tegova "Neretva" Konjic, čiji predstavnik Almir Karkelja ističe da dizači tegova imaju brojne medalje iz raznih država u kojima su se takmičili.

- Četvrti put zaredom mi smo ekipni prvaci BiH u ligi u kojoj se takmičimo - istakao je Karkelja.

Povodom ova dva značajna datuma, delegacije općine Konjic te brojnih udruženja posjetili su sva šehidska i spomen obilježja u ovom gradu, položivši cvijeće i odajući počast najhrabrijim sinovima BiH koji su poginuli u odbrani svoje domovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.