HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

U Mostaru vlada saobraćajni kolaps!

Najveće gužve zabilježene na raskrsnici kod hotela „Ero“ te na mostarskom Bulevaru ( Ž. Miličević)

M. H.

5.10.2017

Zbog radova na izgradnji kolektora, u Mostaru je jučer ponovo bio otežan saobraćaj. Najveće gužve zabilježene su na raskrsnici kod hotela „Ero“ te na mostarskom Bulevaru. Šantićeva ulica je zbog radova od „Ere“ prema zgradi Vlade FBiH tokom dana, također, bila zakrčena vozilima, a slična situacija je bila i na Španskom trgu.  

Iz Gradske uprave su ranije saopćili da će radovi na raskrsnici kod hotela „Ero“ biti u potpunosti završeni početkom oktobra i ta raskrsnica će biti u funkciji u punom kapacitetu.

Nagomilane probleme zbog gradnje pročišćavača i saobraćajnih čepova komentirao je jučer i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

- Gradnja kolektora napreduje, ali ne onom dinamikom kojom je planirano. Vjerujem da ćemo za nekoliko dana otvoriti neke tačke te će se tako mnogo lakše moći kretati po gradu. Izvinjavam se povodom toga sugrađanima te ih molim za strpljenje jer će naredne sedmice biti mnogo lakše - kazao je Bešlić.

Najavio je da će Mostar imati problema u saobraćaju još skoro cijelu godinu.

- Tek slijedi izrada tunela u starom dijelu grada, isto tako, prokopavanje od Željezničke stanice do Narodnog pozorišta, a dalje će biti tuneliranje. U narednom periodu taj dio grada imat će dosta poteškoća, a mi uistinu činimo sve s naše strane da olakšamo građanima koliko je to moguće. Ipak, neke je stvari nemoguće uraditi bez zastoja - zaključio je Bešlić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.