HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

U Mostaru osvanuo Trg Republike Katalonije

Avaz.ba

29.10.2017

Proglašenje nezavisne Katalonije nije prošlo nezapaženo u Hercegovini, a iz Mostara stižu skrivene poruke podrške, pa je Mostar nakratko dobio i Trg Republike Katalonije.

Kako piše portal Bljesak.info, neko je u noćnim satima u petak na novom kružnom toku, na raskrsnici ulica kralja Tvrtka i Stjepana Radića postavio natpis Trg Republike Katalonije.

Transparent je ubrzo uklonjen, ali je jedan od čitalaca pomenutog portala uspio to da zabilježi na svojim fotografijama.

Podsjetimo, početkom mjeseca na ulazu u Mostar je postavljen transparent podrške nezavisnosti Katalonije, uz poruku da su Hrvati u BiH sljedeći koji će krenuti tim putem.

Transparent na katalonskom, s natpisom: „Sretno! Mi smo sljedeći!“, bio je okačen na zapadnom ulazu na ogradi preko puta mostarske katedrale.

Na transparentu su bile prikazane povezane zastave nekadašnje teritorijalne i administrativne hrvatske jedinice u BiH, Hrvatske zajednice Herceg Bosne, i Katalonije, jedna do druge. Iste zastave kasnije su postavljene i na ulazu u Široki Brijeg, prenosi Bljesak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.