HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Mostar: Humanitarci svakodnevno dijele obroke samcima na 34 adrese

Akcija započela 10. decembra

Piše: M. HODŽIĆ

27.12.2017

Treću godinu zaredom mostarsko Udruženje „Zajedno za naš grad“ provodi humanitarnu akciju „Niste sami“, u sklopu koje njihovi vrijedni članovi svakodnevno dijele tople obroke socijalno ugroženima, bolesnima i iznemoglim starijim samcima u gradu.


Akcija je započela 10. novembra i trajat će sve do 10. marta naredne godine.


Raznovrstan meni


Ibro Puce, predsjednik Udruženja, ističe da akciju provode zajedno s prijateljima iz Udruženja ''Pomozi.ba'' te da su njome trenutno obuhvaćena 34 samca s područja čitavog Mostara.


- Svakodnevno radimo bez obzira na praznike i ostalo. Samcima dostavljamo topli obrok, voće, lijekove i ostalo na kućnu adresu i to ćemo raditi sve dok ih ne izvedemo iz zime. Riječ je o ljudima koji ne mogu koristiti usluge javne ili pučke kuhinje, a najranjivija su kategorija stanovništva. Cijena jednog toplog obroka je 2,5 KM i sve troškove mi snosimo. Također, mi i kuhamo i nosimo. Svaki dan je nešto drugo na meniju. Osim toga, plaćamo im i režije - kaže Puce.



Zainteresirani mogu obaviti uplate

U početku je akcija obuhvatala 30 osoba, no stanje na terenu zahtijevalo je proširenje spiska.

Ona se i dalje nastavlja, a mogu joj se priključiti svi građani koji žele pomoći doniranjem namirnica, goriva i slično.

Svako ko želi, može biti dio ove pozitivne priče, a sve informacije o akciji mogu se pronaći na Facebook stranici Udruženja „Zajedno za naš grad“ Mostar.



Vrijednost obroka je 2,5 KM

Potrebna pomoć


- Nažalost, i danas širimo spisak jer to stanje na terenu zahtijeva. Ne možemo opisati tu sreću kad nas vide na kućnom pragu, te zagrljaje i tople riječi. Sretni su što neko misli i na njih. To su ljudi svih vjera i nacija. Mi ne gledamo ko je ko, nego samo kome je pomoć potrebna - dodaje Puce.



Širimo spisak jer to stanje na terenu zahtijeva, kaže Puce

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.