HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

HDZ BiH Mostar: Izmjene Izbornog zakona su prijeko potrebne

Fena

20.1.2018

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar održao je redovnu sjednicu na kojoj je raspravljao o pripremama za 2018. godinu.

Kako je priopćeno iz tog odbora, razmatrane su stranačke aktivnosti, stanje oko procesa donošenja budžeta za Grad Mostar u 2018. godini i aktuelna politička situacija u Mostaru s posebnim osvrtom na prijeko potrebno usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH u skladu s presudama Ustavnog suda BiH.

"Izmjene Izbornog zakona BiH su nam potrebne kako bismo konačno imali ustavan, demokratski i bez diskriminacije izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara", navode iz Gradskog odbora HDZ-a.

Posebna pažnja posvećena je temi budžeta Grada Mostara za 2018. godinu.

Na sjednici Federalne vlade usvojena je dopuna Zakona o budžetima u Federaciji BiH, a s tom izmjenom osigurava se kroz Zakon o budžetima tehnički način donošenja budžeta za Grad Mostar zbog specifične situacije.

U skladu s ovim, Gradski odbor smatra da se budžet za 2018. treba objaviti što hitnije kako bi se moglo nastaviti s započetim projektima infrastrukture, uređenja gradskih javnih površina i rješavanja komunalnih obveza.

Gradski odbor HDZ-a je razmotrio rad u proteklom periodu i planove stranačkih aktivnosti za 2018. godinu, s posebnim naglaskom na rad s temeljnim organizacija HDZ-a BiH na području Mostara.

Izvještaj o radu i planove za 2018. godinu podnijeli su predsjednica GO Zajednice žena Mostar Zdenka Leženić i predsjednik GO Mladeži Marko Zovko, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.