HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Kako se ekipa iz Tarčina probila preko Ivan-sedla da bi došla na obilježavanje u Mostar

M.H.

1.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Povodom Dana nezavisnosti BiH, brojni članovi Patriotske lige Hercegovačko-neretvanskog kantona prošetali su ranom zorom ulicama grada Mostara noseći zastave BiH, te su položili cvijeće na spomen-obilježje u Liska haremu.  

Pripadnici PU Mostar osiguravali su ovaj događaj.

- Danas, na naš značajni datum, okupili smo se ovdje u Liska haremu, da polaganjem cvijeća odamo počast našim prvim šehidima, koji su na samom početku dali svoje živote za odbranu BiH - kazao je Muhamed Taslidža, predsjednik Patriotske lige HNK.

Obilježavanju Dana nezavisnosti BiH u Mostaru pridružili su se i članovi Patriotske lige iz Hadžića. Oni su se ranom zorom, zbog blokade na Ivan-sedlu, probijali sporednim neočišćenim putem, kako bi došli u Mostar.

- Nas trojica smo iz Tarčina krenuli i uspjeli smo se probiti vozilom uprkos protestu demobilisanih boraca, kojima dajemo podršku. Išli smo starim putem od Raštelice preko Ivana. Prije nas prošao je samo traktor. To je bilo ranom zorom. Vidjeli smo demobilisane borce, ostali su iza nas na Ivan-sedlu - kazao nam je Mahir Zahirović, iz Patriotske lige Hadžići.

Učesnici obilježavanja potom su se uputili prema brdu Fortica iznad Mostara, gdje će prisustvovati svečanom podizanju jarbola s državnom zastavom koja će biti među najvećima u BiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.