TREBINJE

Počinju borba protiv korupcije i proširivanje parkinga

Jedan od ciljeva menadžmenta je i racionalizacija određenih troškova, koji neće ići nauštrb pacijenata

Bolnica Trebinje: Bolji dani za pacijente

P. M.

20.3.2018

Višedecenijski problem parkinga ispred Bolnice Trebinje, zbog čijeg je nedostatka bio problem prolaska i sanitetskih vozila, uskoro će biti riješen. Prema riječima novog direktora Bolnice Borislava Grubača, projektirano je 46 mjesta ispred ustanove, a u narednom periodu bit će proširen i parking iznad Odjeljenja za plućne bolesti.

- Proširivanje parkinga finansirat će “Hidroelektrana na Trebišnjici” i Grad Trebinje, a radovi bi trebali početi ovih dana, čim vremenski uvjeti dozvole – kazao je Grubač.

Još jedan od projekata koji provodi novi menadžment Bolnice je i prijava korupcije, u sklopu kojeg pacijenti mogu uputiti sugestije i primjedbe direktoru, ovlaštenom službeniku ili ostaviti na mjestima predviđenim za to, u holu bolnice i na svakom odjeljenju.

Direktor Grubač kaže da je jedan od ciljeva menadžmenta i da racionaliziraju određene troškove, koji neće ići nauštrb pacijenata, te da sagledaju koji bi to bio obim zdravstvenih usluga koje ova bolnica može sa postojećim kadrom i opremom pružiti, a koji se do sada radio izvan Republike Srpske.

- Analiziramo angažiranje i vanjskih saradnika, kao i drugih osoba kako nam pacijenti ne bi odlazili - naveo  je Grubač.

 Nepovoljan ugovor

Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja, kaže da je jedan od problema Bolnice Trebinje i što ona trenutno ima veoma nepovoljan ugovor s Fondom zdravstvenog osiguranja Republika Srpska, dok bolnice u njenom rangu imaju mnogo povoljnije ugovore, koji su potpisani prije više godina.


- Mi trebamo da nastojimo da pacijenti ostaju u Trebinju, a da bi ostajali, neko mora da plati tu uslugu - zaključio je Petrović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.