Tomislavgrad

Obilježena 27. godišnjica duvanjske HDZ BiH: Čović govorio o značaju hrvatskog zajedništva za opstojnost Hrvata

Autor: Ale Kamber
30.09.2017 16:54
A
A
A

dvorani Kantonalne skupštine danas je obilježena 27. godišnjica osnivanja HDZBiH Tomislavgrad.

Uz članove OO HDZ BiH Tomislavgrad, sjednici su prisustvovali i predsjednik HDZ BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik FBiH Marinko Čavara, Borjana Krišto i glavna tajnica HDZ BiH Miljana Glamuzina.

Dobrodošlicu članovima stranke i visokoj delegaciji poželio je predsjednik OO HDZ BiH Stipan Šarac, koji se osvrnuo i na osnivanje HDZ BiH u Tomislavgradu i njen rad.

O aktivnostima stranke govorio je i načelnik Općine Ivan Vukadin, koji je podsjetio i na realizirane i planirane projekte u ovoj općini.

Posljednji govornik bio je Dragan Čović koji je govorio o značaju HNS-a kroz koji, kako je kazao, "HDZ BiH šalje jasnu poruku i Srbima i Bošnjacima i međunarodnoj zajednici kakvu BiH Hrvati žele, a to je da svako bira svoje predstavnike, kako bi se postigla ravnopravnost".

U tom smislu, Čović je pozvao Hrvate na zajedništvo kako bi to i ostvarili.

Nakon svečane sjednice, u prostorijama stranke čelnici HDZ BiH razgovarali su s predstavnicima privrednika općine Tomislavgrad koji su zatražili hitnu prekategorizaciju GP Kamensko i završetak ceste Lipa-Blidinje.

Čelnici HDZ BiH su izjavili da će do prekategorizacije GP Kamensko doći do kraja godine, a da će se navedena cesta završiti do narednog ljeta.

Na kraju je odigrana i nogometna utakmica između duvanjskih privrednika i HDZ BiH, a pobijedili su privrednici 4:1.Ale Kamber, Livno 

 

Više o:

Dragan Čović