KANTON 10

Kanton 10 primljen u članstvo Jadransko-jonske euroregije

Livanjski kanton primljen u članstvo Jadransko-jonske euroregije

A. KAMBER

9.2.2018

Jadransko-jonska euroregija postala je bogatija za još tri regije, od kojih je jedna i Kanton 10. Tako je odlučeno u četvrtak, osmog februara, na 15. Općoj izbornoj skupštini navedene euroregije, održanoj i italijanskom gradu Termoliju. 

U ime predsjednika Vlade LK, Ivana Jozića, prisutnima se zahvalila njegova savjetnica Ivana Mišković, istaknuvši da je evropski put Kantona 10 i Bosne i Hercegovine dobro došao i u cjelosti prihvaćen.

Ona je kazala da su poljoprivreda, okoliš, turizam, kultura, infrastruktura i saobraćaj također od izuzetnog značaja i za Kanton 10 i za njegov održivi socio-ekonomski razvoj. 

Mišković se posebno zahvalila gradu Termoliju i regiji Molise, predsjedniku Jadransko-jonske euroregije, Nikoli Dobroslaviću i tajništvu Jadransko-jonske euroregije na srdačnom i prijateljskom prijemu u članstvo kao i na pruženoj prilici za saradnju.

Jadransko-jonska euroregija je udruženje jedinica teritorijalne samouprave, te nacionalnih i međunarodnih institucija na području Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke, koje su smještene na Jadranskom i Jonskom moru. 

Članice zajednički podstiču, pospješuju i ostvaruju razvitak na području regije radi stvaranja perspektive poboljšanja kvaliteta života i standarda njihovog stanovništva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.