REPUBLIKA SRPSKA

Narodna skupština RS: Opozicija ne dozvoljava usvajanje dnevnog reda

G. D.

12.9.2017

Odbor za finansije i budžet Narodne skupštine RS predložio je da se sa dnevnog reda skine Konsolidovani revizorski izvještaj o izvršenju budžeta RS za 2016. godinu, što je izazvalo burnu reakciju opozicionih partija. Parlament ni nakon više od tri sata nije usvojio dnevni red, a opozicionari tvrde da to neće dozvoliti ni po koju cijenu.

Na dnevnom redu 21. redovne sjednice trebala bi da se nađe i ostavka glavnog revizora RS Duška Šnjegote, ali i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za 2016. godinu, u kojem je utvrđen deficit od 175 miliona KM. Nakon što je Šnjegota sačinio ovaj izvještaj, predsjednik RS Milorad Dodik zatražio je  Šnjegotinu ostavku koju je glavni revizor dva dana kasnije i podnio.

U odbranu NSRS i Vlade RS ustala je premijerka RS Željka Cvijanović koja je govorila 51 minutu, a na kraju izlaganja je ispraćena ciničnim aplauzom opozicije. Prvi čovjek radikala Milanko Mihajilica  najavio je iznošenje poslanika iz skupštinske sale, a to je kasnije potvrdio i predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

- Nećemo dozvoliti da se u NSRS krši Ustav RS. Nećemo dozvoliti da se usvoji dnevni red. Vidjet ćete kako ćemo to uraditi - poručio je Čavić.

Rasprava u dnevnom redu traje već tri i po sata i za sada nije izvjesno da će uskoro biti završena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.