REPUBLIKA SRPSKA

Doktori nezadovoljni imenovanjima

Z.Kuljić

8.11.2017

Strasti u zvorničkoj Opštoj bolnici se ne smiruju ni desetak dana od najavljenog rješenja situacije koje je dogovoreno sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, razlozi su vezani za imenovanja načelnika odjeljenja te činjenice da još nije imenovan načelnik Hirurgije.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić je u petak gostujući u jednoj emisjiji istakao da je na to mjesto postavljen Lazar Prodanović, koji se prošle sedmice vratio na mjesto hirurga u ovoj ustanovi, ali su to demantirali i v.d. direktora Jovan Okuka i grupa nezdovoljnih ljekara.

 - Dva načelnika odjeljenja mimo Satuta ove ustanove su imenovani za te funkcije. Radi se o načelniku Internog i odjeljenja Intenzivne njege. One ne ispunjavaju uslove po godinama specijalističkog staža. Zbog svega ovoga, bolnica funkcionira samo na savjesti ljekara. Potpuno pogrešene informacije se šalju u ministarstvo, a stanje u bolnici je haotično, pravo bezvlašće. Najteža situacija je na Hirugiji jer se pojavio Lazar Prodanović koji je stajao iza cijele ove situacije, a on je svojim ponašanjem samo izazvao ogorčenje radnika. Pored toga, stalno imamo neke dopise od novopostavljenog direktora, prijetnje disciplniskim postupcima i slično. Mi sad samo očekujemo da se sprovede dogovor sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom i da se konačno razriješi ova situacija - istakli su ovi ljekari.


V.d. direktora Opšte bolnice Jovan Okuka kaže da je imenovanje doktorice Slavice Obrenović na odjeljenju Intenzivne nege urađeno po Statutu jer ona ispunjava sve uslove, dok doktorica Ina Rogić na Internom odjeljenju ima dvije od potrebne tri godine specijalističkog staža.

 - Doktorica Rogić je postavljena jer oni koji su ispunjvali uslove nisu htjeli da prihvate to mjesto. Ona je vršilac dužnosti i samo koordinira radom drugih ljekara. Dakle, ne može sve da bude idealno, ali smo mi našli rješenje koje se pokazalo funkcionalnim jer svi ljekari i internista i endokrinolog, neurolog i ostali rade, što znači da nema problema na tom odjelenju. Ja sam pozivao i tu nezadovoljnu grupu ljekara da se dogovorimo i oko hirugije, ali do dogovora nije došlo - rekao je Okuka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.