REPUBLIKA SRPSKA

Za Fond solidarnosti do sada prikupljeno 1,3 miliona KM

Humanitarno veče: Pomoć i podrška mnogih

G. D.

27.12.2017

Donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“ održano je sinoć u Adminstrativnom centru Vlade RS i u Sportskoj dvorani „Borik“ u Banjoj Luci za prikupljanje sredstava za Fond solidarnosti za liječenje dijece u inostranstvu. Do zatvaranja ovog broja upućeno je preko 86.000 poziva. 

Predsjednik RS Milorad Dodik kazao je da su uspjeli da pomognu roditeljima u ovoj teškoj borbi, jer upravo ova akcija omogućava da ne prestanu da se bore.

- U Fond je do ovog momenta uplaćeno 1,3 miliona maraka. Zahvalio bih se svima koji su na bilo koji način pomoglu ovu akciju. Neka se uključe oni koji imaju šta da kažu, a mi smo vjerujemo rekli svoje – kazao je Dodik.

Željka Perišić iz Udruženja „Zvijezdice“ rekla je da su cijelu godinu čekali jučerašnji dan koji je prethodnih godina poboljšao život djece. Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović kazao je da je ovo već tradicija i da se nada da će naše društvo iskazati humanost i solidarnost koji je pokazalo svaki put.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da Vlada Srbije donirala 250.000 evra kao mali doprinos pomoći Fondu solidarnosti.

Hor „Banjalučanke“ su nastupom otvorile donatorsko veče, a nastupali su još domaći i regionalni muzički izvođači One tri, Vanja Mišić, Tropiko bend, Saša Kovačević, Željko Јoksimović, Željko Samardžić, Miroslav Ilić, Dejan Petrović i Big bend.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.