REPUBLIKA SRPSKA

Aktivnosti mladih iz Udruženja „Fokus“ iz Bosanske Dubice: Za godinu siromašnim sugrađanima podijelili više od 6.150 obroka

Volonteri u akciji pomoći porodici Alavuk

Piše: M. ZGONJANIN

9.1.2018

Mladi okupljeni u Udruženju „Fokus“ u Bosanskoj Dubici podijeli su za samo godinu od osnivanja više od 6.150 toplih obroka svojim siromašnim sugrađanima. U projektu „Dobra djela“, koji je za 20 korisnika nastavljen i ovih januarskih dana, nisu odustali od dobrih navika, da obrok donesu na kućnu adresu.

Paketići djeci

Nedim Krivdić, predsjednik ovog udruženja, koje okuplja devet mladih ljudi različitih nacionalnosti, kaže da su u međuvremenu podijelili i novogodišnje paketiće za 38 djece iz Udruženja roditelja, omladine i djece s posebnim potrebama „Rastimo zajedno“, a podijelili su i deset paleta drva za pet domaćinstava.

Ističe i akciju na koju je veoma ponosan, pomoć porodici Alavuk iz sela Bijakovci kod Bosanske Dubice da s troje male djece što prije useli u novu kuću.

Uređenje kuće

- Naših šest volontera je na unutrašnjim radovima uređenja kuće radilo 19 dana. Inicijativa za pomoć ovoj porodici krenula je od lokalnog Centra za socijalni rad, a nakon što su Branko i Dragica dobili treće dijete. Život u staroj, neuvjetnoj kući, bez vode i struje je bio nemoguć, pa smo zasukali ruke i prionuli na posao - kaže Krivdić.

Naglašava pomoć brojnih koji su porodici Alavuk, donirajući im namještaj, novac, materijal za kuću i ostale potrepštine, pomogli da žive ljepše i dostojanstvenije.

Planova imaju još

Planova za dobra djela u „Fokusu“ imaju još, no prvo će polovinom ovog mjeseca preseliti u svoje nove prostorije koje su na korištenje dobili od Općine. Uredili su ih i prilagodili svojim potrebama, tako da, prema Krivdićevim riječima, očekuju da će im se vjerovatno pridružiti još mladih koji žele pomoći svojim sugrađanima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.