REPUBLIKA SRPSKA

Na listi čekanja 100 mališana Dječijeg vrtića “Naša radost”

U vrtiću trenuto ima 326 mališana

Piše: Z. KULJIĆ

14.1.2018

Više od 100 mališana u Zvorniku nalazi se na listi čekanja za dječiji vrtić zbog čega se Gradska uprava odlučila na kupovinu prostora kako bi se riješio ovaj problem. Prema najavama, u zgradi koja se pravi u naselju B-blokovi, bit će kupljen prostor od skoro 600 kvadrata gdje će biti smještene četiri starosne grupe mališana. Prema riječima Vukomira Stakovića, direktora Dječijeg vrtića “Naša radost”, na ovaj način će biti riješen njihov najveći problem. 

- Gradska uprava s nama već duže vrijeme planira proširivanje kapaciteta vrtića, jer se proširenje postojećeg od prije nekoliko godina pokazalo kao nedovoljno. Trenutno na listi čekanja imamo više od 100 mališana, mada mislim da ih je i više, jer mnogi znaju za listu pa i ne prijavljuju djecu za vrtić. Stoga je odluka Gradske skupštine o kupovini novog prostora veoma značajna za rješavanje ovog problema – kaže Stanković.

Dodao je kako će vrtić dobiti skoro 600 kvadrata novog prostora, od čega bi skoro 450 kvadrata prizemlja i jednog sprata bio prostor za radne sobe, a ostatak kuhinja. Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović potvrdio je da je Gradska uprava kroz kreditno zaduženje planirala kupovinu prostora za potrebe dječijeg vrtića.

- Trudimo se da kroz sve naše aktivnosti osiguramo iste uvjete za boravak u vrtićima i pripremnoj nastavi i za djecu iz grada i sa sela – naveo je Ivanović.

Prema podacima iz Dečijeg vrtića “Naša radost”, u cjelodnevnom boravku u ovoj ustanovi ima 210 mališana, što su njihovi maksimalni kapaciteti, dok ih u poslijepodnevnom boravku u pripremnim odjeljenjima i igraonici ima 116.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.