REPUBLIKA SRPSKA

Bosanski Novi: Izgorjela mu štala, uz pomoć komšija gradi novu

( Srna)

Srna

6.2.2018

U domaćinstvu Rajka Ivanovića u Poljavnicama kod Bosanskog Novog, zahvaljujući pomoći komšija, počela je izgradnja nove štale, nakon što je stari objekt izgorio u požaru.

Ivanović kaže da nakon požara, koji je izbio u noći između 26. i 27. januara, nije očekivao bilo kakvu pomoć i da je bio iznenađen postupkom prijatelja i komšija, koji su za samo dva dana očistili ostatke izgorjele štale i počela je stizati pomoć. 

( Srna)

- Požar je kasno uočen. Došli su vatrogasci, komšije, ali gornji dio je bio drven i bilo je uskladišteno sijeno i slama. Uspjeli smo da spasimo ovce, a krmača i prasad su izgorjeli. Nisam mislio da se obraćam bilo gdje, nisam ni prvi ni posljednji kojeg je zadesila nesreća. Razmišljao sam da ću nekako "skrpiti" nešto i šta da se radi. Svi su pritekli, prikupljen je novac, građevinski materijal i izlili smo prvu ploču. Ako Bog da, bit će i pokriveno - kazao je Ivanović Srni.  

On kaže da, koliko god da ga je pogodila nesreća, toliko ga je zatekao i postupak komšija.

- Osjećao sam da nisam sam i da imam podršku. Osim novca i materijala, nude i pomoć u radu. Stvarno ne znam kako da zahvalim, ne mogu nikog izdvojiti kada su svi pomogli koliko su mogli - ističe Ivanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.