Foto: Tržišni inspektori izvršili 86 kontrola

Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banje Luke

U januaru izdali 40 prekršajnih naloga u iznosu od 41.000 KM

Autor: G. D.
14.02.2018 15:47
A
A
A

Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Banje Luke tokom januara obavilo je 1.139 inspekcijskih nadzora. Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 40 prekršajnih naloga, na osnovu kojih su izrečene novčane kazne u iznosu od 41.000 KM.

Inspekcija za hranu je izvršila 91 inspekcijski nadzor, tokom kojeg je izdala pet prekršajnih naloga. U oblasti prometa roba i usluga tržišni inspektori su u obavljenih 86 kontrola izdali 11 prekršajnih naloga.

Inspekcija rada je u oblasti rada i zaštite na radu izvršila ukupno 48 inspekcijskih nadzora. Zatečeno je šestero neprijavljenih radnika kod poslodavca, zbog čega su izdati prekršajni nalozi.

Poljoprivredna inspekcija je obavila 73 nadzora, a vodna inspekcija 71, od kojih se najveći broj kontrola odnosio na zaštitu voda i uređenje vodotoka.

U oblasti zdravstvene zaštite životinja i veterinarske djelatnosti inspekcija je izvršila 221 nadzor. Saobraćajni inspektori u oblasti javnih puteva i drumskog saobraćaja proteklog mjeseca imali su 233 kontrole.

Urbanističko-građevinska inspekcija je u oblasti prostornog uređenja i građenja izvršila ukupno 147 inspekcijskih nadzora. Zbog utvrđenih nepravilnosti, izdali su pet prekršajnih naloga i donijeli tri rješenja o rušenju objekata i jedno rješenje o rušenju zbog izgradnje suprotno izdatoj građevinskoj dozvoli.