POPLAVE U minuti izbacuje 20.000 litara vode

Prijedor: Vatrogasci upotrijebili novu pumpu

Foto: D. Stojnić

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor danas su u popodnevnim satima u Gomjenici kod Prijedora prvi put upotrijebili veliku vatrogasnu pumpu, kako bi ispumpali veću količinu vode koja je nakon propuštanja nasipa na rijeci Sani priprijetila jednom broju domaćinstava u ovom naselju.

- Bila je ugrožena i škola, a upitna i nastava koja će nakon ove intervencije sutra biti normalno nastavljena – kaže Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor. Dodaje da vatrogasci tokom ovih poplava nisu imali nekih većih intervencija, kao i da ih pravi posao, ukoliko dođe do povlačenja vode, čeka tek sutra.

- Kako bi izvukli vodu iz podruma i drugih objekata koji su poplavljeni, danas smo jednu ženu iz poplavljene kuće prevezli do ljekara i vratili je. Noć smo proveli u Raškovcu na sanaciji nasipa, no u ovom trenutku najvažnije je da vodostaj Sane opada - kazao je Miljuš

Pumpa koju posjeduje TVJ Prijedor koštala je 400.000 maraka i nabavljena je posredstvom Vatrogasnog saveza RS. U minuti može maksimalno izbaciti 20.000 litara vode.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

TAGOVI

Prijedor
Povezano
NA VRH