BANJA LUKA

Vlaga u paviljonima, zidovi zeleni i osipaju se, podovi puni vode

Gužve u sobama: Studenti čekaju povratak u paviljone

G. DAKIĆ

17.3.2018


Paviljoni banjalučkog Studentskog centra „Nikola Tesla“, koji su stradali prije dva i po mjeseca u olujnom nevremenu, još nisu obnovljeni. Vlaga se nalazi na svakom ćošku, zidovi se osipaju, podovi su puni vode... Studenti su smješteni u ostalim paviljonima, ali gužva postaje nesnošljiva.

Direktor SC „Nikola Tesla“ Zoran Babić rekao je da je Ministarstvo prosvjete i kulture RS raspisalo javni konkurs za izbor izvođača. 

- Sada se čeka da resorno ministarstvo 14. marta otvori pristigle ponude, da se vidi ko bi od izvođača mogao raditi sanaciju. Najavljeno je da bi rekonstrukcija trebala biti gotova u martu, ali to neće biti moguće - istakao je Babić.

Republička direkcija za obnovu i izgradnju preuzela je na sebe zadatak da sačini tendersku dokumentaciju te da procijeni činjenično stanje i sve dostavi u Ministarstvo. U Ministarstvu kažu da je procedura javne nabavke u toku i dodaju da je procijenjena vrijednost nabavke 2,7 miliona maraka.

Uprkos tome, studenti i dalje plaćaju smještaj po cijenama koje su ustanovljene 28. februara ove godine. Studenti trećeg paviljona plaćaju 20 KM, u paviljonu jedan cijene su 15 i 20 KM, dok je u paviljonu četiri 75 KM za dvokrevetnu, 65 za trokrevetnu i 50 za četverokrevetnu sobu.

Darko Grmuša iz Mrkonjić-Grada kaže da studenti moraju plaćati neadekvatan smještaj. Sobe i dalje nisu sanirane, a gužve u ostalim sobama su prevelike.

- U januaru i februaru smo bili oslobođeni plaćanja. Rečeno nam je da u martu moramo opet plaćati punu cijenu. Rekli su nam da će sanacija biti gotova u martu, ali to se neće desiti - kazao je Grmuša.

 Velika šteta  

Olujno nevrijeme koje je pogodilo Banju Luku u decembru prouzrokovalo je veliku materijalnu štetu u tri paviljona Studentskog centra „Nikola Tesla“. Studenti su tada evakuirani i poslani kućama. Vjetar je odnio krovove na paviljonima i dijelovi su se danima nalazili u krošnjama obližnjih stabala.


Plafon se osipa zbog vlage

Buđ na zidovima soba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.