BANJA LUKA

Dodik: Nema čovjeka koji nije uplašen za ličnu sigurnost

Fena

7.4.2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za beogradski „Alo“, između ostalog, je kazao kako je vrijeme za integraciju svih Srba, te naveo i da je apsolutno potrebno da crkva iznese stav o državnim procesima, kao što i država treba da bude konsultirana u vezi s nekim procesima u crkvi.

Upitan da li je uplašen za ličnu sigurnost, Dodik je kazao da nema čovjeka koji se ne plaši, ali da se on opredijelio da radi ono što radi i da nijedan predsjednik ne smije da se plaši, naročito za politička rješenja.

Govoreći o aktuelnom problemu nataliteta, Dodik je rekao da porodilje u manjem bh. entitetu imaju plaćeno trudničko bolovanje godinu i da RS i općine daju stimulanse za svako novorođeno dijete, ali da to nije dovoljno i da se moraju preduzeti neki koraci.

- Prije svega, treba insistirati na otvaranju novih radnih mjesta što je garancija da će se natalitet povećati - rekao je Dodik.

- Treba raditi na svijesti mladih ljudi. Ne želim nikog da kritiziram, ali primjetan je komformizam kod mladih koji podrazumijeva htijenje da se sva pitanja riješe prije nego što se rode djeca. To je neodrživo, jer nikada nećete riješiti sve u životu i nikada nećete imati sve - naveo je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.