OBILJEŽAVANJE Dani otpora Zvornik - Kula Grad

Salkić: Ponosno obilježavamo dane otpora agresiji na BiH

Autor: Fena
08.04.2018 13:54
A
A
A

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić prisustvovao je danas manifestaciji "Dani otpora Zvornik - Kula Grad", kojom se Zvorničani prisjećaju odbrane svog grada, ali i odaju počast šehidima.

Salkić je sinoć u džamiji na Kula Gradu prisustvovao tevhidu šehidima i predavanju o temi "Značaj aprilskog otpora na Kula Gradu". Potom je danas u Kazanbašči položio cvijeće i odao počast zvorničkim šehidima.

- Ponosno obilježavamo dane otpora agresiji na BiH. Ovih dana ponovo će biti onih koji će obilježavati dane oslobođenja ovog grada, a zapravo su to oni koji su okupirali ovaj grad. Mi moramo (a to je i naša obaveza) podsjećati generacije koje dolaze na otpor agresiji koji su pružili svi patrioti ove zemlje da se isto zlo ne bi ponovo dogodilo - kazao je potpredsjednik Salkić.

Napomenuo je da se "danas u bh. entitetu RS vodi bitka protiv sistemske diskriminacije, koju provodi entitetska vlast".

- Ista ta vlast, nažalost, njeguje i baštini tekovine koje su proistekle iz agresije na Bosnu i Hercegovinu i pokušava da svojim djelovanjem ispuni neke od ciljeva iz toga vremena, a to je da na ovim prostorima živi što je moguće manje Bošnjaka. Ali baš kao što smo odbranili našu zemlju od 1992. do 1995. godine, isto tako ćemo uspjeti da se izborimo protiv sistemske diskriminacije i osiguramo za našu djecu ravnopravnost i da se ukine svaki oblik diskriminacije nad Bošnjacima - poručio je Salkić, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika Republike Srpske.