GACKO

Kreativni rad dobro dođe za popunu kućnog budžeta

Milošević: Ideje uglavnom pronalazi na internetu

P.MUCOVIĆ

11.4.2018

Gačanka Borjana Milošević je već duže vrijeme među svojim sugrađanima prepoznatljiva kao osoba kod koje mogu pronaći prigodan poklon za sve prilike. Naime, ova vrijedna majka dvoje djece je nezaposlena pa joj kreativni rad dobro dođe i kao dodatni prihod za popunu kućnog budžeta.  

 Razne tehnike

Kako kaže, sve je počelo sasvim slučajno kada je poželjela da za svoje potrebe napravi ukrasnu korpicu.

- Počela sam s izradom korpica od starih novina, da bih danas pravila predmete od raznih vrsta materijala. Radim u raznim tehnikama. Odnedavno izrađujem i drvene suvenire, u čemu mi pomaže i suprug. Ipak, možda najviše pažnje privlače predmeti izrađeni od hladnog porcelana i cvjetovi napravljeni od žice i hulahopki – ističe Milošević.

Ideje uglavnom pronalazi na internetu, a upravo na taj način njene radove kupuju ljubitelji rukotvorina.

Naglašava da se od kreativnog rada još ne može živjeti, a naročito u maloj sredini.

 Vrijeme i trud

- Veoma malo ljudi cijeni ručni rad. Kada odredim cijenu za neki proizvod, ne računam svoje vrijeme i trud, nego gledam da pokrijem te troškove i onoliko koliko ostane ja sam zadovoljna, ali se od ovoga ne može živjeti – naglašava Milošević, dodajući da dnevno radi oko četiri sata, mada pred praznike ima mnogo više posla.

Obilazi sajmove 

- I da imam posao, i dalje bih se bavila kreativnim radom. Nakon što završim sve porodične i kućne poslove, najviše volim da stvaram i oslobodim maštu. Redovno posjećujem sajmove, a moji suveniri mogu se pronaći u suvenirnicama u Gacku i Foči – kaže Milošević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.