PRIJEDOR Potrošači „Toplani“ duguju sedam miliona maraka

600 „rekordera“ već deceniju nije platilo nijedan račun

Autor: M. ZGONJANIN
17.04.2018 15:25
A
A
A

Gradska „Toplana“ u Prijedoru u ovom trenutku od svojih korisnika potražuje oko sedam miliona maraka dugovanja. Zoran Knežević, v. d. direktora „Toplane“, kaže da im više duguju domaćinstva.

Pljenidba stanova

- Fizička lica su po podacima koje mi imamo i najveći dužnici. Imamo oko 600 korisnika koji desetak i više godina nisu platili nijedan račun za grijanje. To su iznosi koji prelaze deset, 15 hiljada maraka duga samo po jednom potrošaču. Sudovi u ovakvim slučajevima idu s prijedlogom izvršenja i to da im se plijene stanovi - kaže Knežević.

No, dodaje da „Toplani“ nije u interesu da dugovanja rješava na način da ljudi ostaju bez stanova.

- Pokušat ćemo i mimo suda da se što više dugovanja izmiri. Ali, u nekim slučajevima gdje zaista ne postoji mogućnost naplate problem ćemo rješavati sudskim putem - rekao je Knežević.

Završena sezona

Na području Prijedora usluge „Toplane“ koristi oko 4.500 potrošača. Grijna sezona u Prijedoru završena je u predviđenom roku, 15 aprila i prema ocjeni Kneževića, bila je dosta uspješna. „Toplanu“ u narednim mjesecima očekuje redovan remont mreže i realizacija dijela projekta vezanog za mjerenje utroška toplotne energije na nivou cijelog grada.

Više o:

Prijedor Toplana