SARAJEVO

Napreduju radovi na saobraćajnici: Raskrsnica kod pekare AS bit će potpuno blokirana

Grade se nove trake u ulici Safeta Hadžića

Piše: F. SABLJICA

14.9.2017

Južna longitudinala na Grbavici gradi se punom parom. Trenutno se radi na više lokacija duž trase od klizišta Čenga te duž ulice Safeta Hadžića prema naselju Aneks. Kako nam je rekla Alma Zilić iz Direkcije za ceste KS, Južna longitudinala trebala je obuhvatiti i kružni tok na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića i Zvornička, ali neće se graditi jer Općina Novo Sarajevo nije riješila imovinske odnose. 

Klizište Čenga

Faruk Medošević, šef gradilišta „Euroasfalta“, firme koja je izvođač radova, rekao nam je da se trenutno postavljaju novi vodovod i odvodni kanali na dijelu trase uz klizište Čenga. 

- Izlijevaju se i temelji za stubove trolejbuske mreže. Na ovom dijelu trase paralelno se skida postojeća pješačke staza, a očekuju nas i radovi na rekonstrukciji postojeće kontaktne mreže, zemljani radovi... - kazao je Medošević.

Građevinski radovi odnedavno su počeli i u ulici Safeta Hadžića, gdje se grade temelji nove mreže trolejbusa i uklanjaju postojeće pješačke staze.

- U dijelu ulice Safeta Hadžića izgrađeni su potporni zidovi i grade se još dvije trake longitudinale. Novoizgrađena traka će biti puštena nakon što se steknu uvjeti za to, s obzirom na to da se radovi odvijaju sporije jer se radi pod saobraćajem - istakao je Medošević.

Neometan pristup

Kako je rekao, raskrsnica kod pekare AS bit će potpuno zatvorena nakon što se završi donji dio kružnog toka i tranzitni saobraćaj preusmjeri preko ulice Azize Šaćirbegović.

Mještani naselja Hrasno Brdo imat će neometan pristup svojim kućama.

Raskrsnica kod pekare AS bit će zatvorena kada se završi donji dio kružnog toka

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.